Zekić: Ne pada mi napamet da podnesem ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zekić: Ne pada mi napamet da podnesem ostavku

Ministar kulture Vladan Vukosavljević kaže za "Blic" da "nema komentar" povodom zahteva stručnog tima dela opozicije da podnese ostavku, a članica Saveta REM Olivera Zekić da joj ne pada na pamet da to učini.

Ona napominje i da nju bira i smenjuje Skupština.

"Zaista bih volela da mi neko objasni tu frazu - "pasivni odnos prema dominaciji sadržaja na štetu interesa javnosti i medijskog pluralizma". Šta znači to? Da sam pasivna prema sadržaju koji se emituje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Pinku ili onom koji se emituje na N1?Prema Kesiću, Ivanoviću ili prema Pajkiću?", upitala je Zekić.

Ona je dodala i da se plaši da smo mi previše neiskreno društvo da bi dobila taj odgovor.

"Kao što niko neće lepo da kaže - ja hoću da budem član Saveta REM, a znam da neki iz tog "stručnog tima" hoće, nego svoje lične ambicije kriju iza, kao borbe za javni interes. O tome koliko ne znaju ništa ni o našim ovlašćenjima, ni o zakonu, mrzi me više da pričam. Dakle na pada mi napamet da podnosim ostavku, bira me i smenjuje Skupština", istakla je Zekić za "Blic".

Stručni tim dela opozicije oko Saveza za Srbiju saopštio je juče preporuke i zaključke za, kako su naveli, slobodne i fer izbore, kao i za ravnopravne medijske uslove.

Pored ostalog, traže se ostavke ministra kulture i državnog sekretara zbog "odgovornosti za urušavanje medijskog sistema", kao i smena članova Saveta REM-a zbog neispunjavanja zakonskih obaveza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zekić: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2019

Ministar kulture Vladan Vukosavljević kaže za "Blic" da "nema komentar" povodom zahteva stručnog tima dela opozicije da podnese ostavku, a članica Saveta REM Olivera Zekić da joj ne pada na pamet da to učini...Ona napominje i da nju bira i smenjuje Skupština..."Zaista bih volela da mi neko objasni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.