Zdravstvenim radnicima stiže POVEĆANJE PLATA: Poznato za koliko HILJADA DINARA će im se uvećati zarada!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstvenim radnicima stiže POVEĆANJE PLATA: Poznato za koliko HILJADA DINARA će im se uvećati zarada!

Procenat povećanja još nije definitivno utvrđen

Plate medicinskih sestara i tehničara mogle bi da porastu 15 odsto. To bi za medicinske sestre u bolnicama i kliničkim centrima u proseku bilo po 6.200 dinara više.

Tako bi njihova mesečna zarada, bez minulog rada i dodataka, bila oko 47.500 dinara.

Korekcija zarada koja se, prema rečima ministra zdravlja Zlatibora Lončara, očekuje za tri-četiri meseca, planirana je i za lekare, ali u manjem procentu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nego za sestre.

, ali na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića da medicinske sestre i tehničari dobiju maksimalno moguće povećanje, resorno ministarstvo trenutno pravi kalkulaciju za povećanje od 15 odsto.

U zdravstvenom sistemu Srbije ima oko 54.000 medicinskih sestara i tehničara.

- Ići će se na maksimalno moguće povećanje plata za sestre koje realno može da se finansira iz zdravstvene kase, a da li će to biti baš čitavih 15 odsto ili, ipak, nešto malo manje, naše službe trenutno preračunavaju - kaže izvor iz Vlade Srbije.

BONUS VIDEO: U ovom gradu se na posao ĐUBRETARA čeka punih SEDAM GODINA, a evo i zbog čega (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.