Zdravković: Do kraja maja sedište Aerodroma Srbije u Nišu

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Apr.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravković: Do kraja maja sedište Aerodroma Srbije u Nišu

BEOGRAD – Direktor privrednog društva „Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković očekuje da će do kraja maja sedište tog preduceća biti preseljeno u Niš.

Uslovi za to su se, rekao je Zdravković za RTS, stekli nedavnim usvajanjem izmena Zakona o upravljanju aerodromima u Skupštini Srbije.

Aerodrom u Nišu je najveci u mreži malih aerodroma Srbije, a pored aerodroma „Morava", u sastavu je preduzeća „Aerodromi Srbije".

„Zahvaljujući angažovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, usvojen je novi Zakon u skupštini koji je omogućio da se i sedište privrednog društva 'Aerodromi Srbije' prebaci za Niš. Ostaje nam donošenje internih akata i ocekujemo da celokupan taj proces bude završen do kraja maja", rekao je Zdravković.

Napomenuo je da se najvažniji planovi za niški aerodrom pre svega tiču poboljšanja kvaliteta prihvata i otpreme vazduhoplova u smislu završetka ALS sistema.

„S druge strane, komfor putnika je nešto na čemu moramo raditi. Terminalna zgrada mora da dobije jedan novi izgled. U toku je izrada tehničko-projektne dokumentacije", dodao je Zdravkovic.

Aerodrom „Morava" trebalo bi da proradi na leto, a Zdravković kaže da je terminalna zgrada aerodroma tog aerodroma novije generacije u odnosu na zgradu niškog aerodroma.

„I tamo su intenzivni radovi i priprema celikupne dokumentacije i procedura neophodnih za osposobljavanje tog aerodroma za civilni saobraćaj. I na niškom aerodromu se intenzivno radi na pripremanju linija od posebnog interesa", rekao je Zdravković.

Naveo je da se u julu očekuje pokretanje 12 novih nekomercijalnih linija od javnog interesa sa niškog aerodroma.

„Aerodrom 'Ponikve' i nekoliko desetina malih sportskih aerodroma, u skladu s nacionalnim programom i ostalom dokumentacijom, imaće svoju budućnost u okviru 'Aerodroma Srbije'", istakao je Zdravković.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.