Završili ste fakultet ali nemate radno iskustvo neophodno za zaposlenje? Evo kako da ga steknete još tokom studiranja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 11:00

Završili ste fakultet ali nemate radno iskustvo neophodno za zaposlenje? Evo kako da ga steknete još tokom studiranja

Svedoci smo da se u našoj zemlji većina škola i fakulteta još uvek oslanja na tradicionalna znanja a da se od mladih koji traže posao očekuje da za određena zanimanja imaju adekvatno iskustvo u praksi.

Prema rezultatima istraživanja Unije poslodavaca, 86% mladih je izjavilo da nije steklo praktična znanja i veštine tokom svog formalnog školovanja, dok su poslodavci rekli da glavnu prepreku u zapošljavanju mladih ljudi čini upravo nedostatak praktičnog iskustva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Da je studiranje uz praktičan rad ipak moguće potvrdila je Milica, studentkinja Fakulteta društvenih nauka:

- Izbor fakulteta imao je presudan uticaj na moje sticanje iskustva tokom studiranja. Zahvaljujući Fakultetu društvenih nauka na kom je nastava koncipirana tako da se stečeno znanje sa predavanja oslanja na praktičan rad u poznatim kompanijama po završetku studija osećala sam samopouzdanje kada sam tražila prvi posao. Nisam dovodila u pitanje da li znam da radim posao za koji se prijavljujem, bila sam sigurna da sam u potpunosti spremna da preuzmem sve odgovornosti.

Објава коју дели FDN (@fakultetdrustvenihnauka)

Iz iskustva Milice možemo zaključiti da studenti izuzetno cene mogućnost da se oprobaju u zanimanjima za koja se školuju i pre završetka fakulteta. Osim što praktičan rad predstavlja iskustvo iz kog ćete najviše naučiti, omogućiće vam i da upoznate nove ljude sa kojima ćete razmenjivati ideje i informacije.

Za više informacija o tome u kojim kompanijama možete steći praktično iskustvo tokom studiranja na Fakultetu društvenih nauka i dostupnim studijskim programima kliknite OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.