Završeni pregovori sa MMF-om

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 31.Avg.2009, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni pregovori sa MMF-om

Beograd -- Delegacija Misije Međunarodnog monetarnog fonda završila je pregovore sa predstavnicima Vlade Srbije, u okviru druge revizije stend-baj aranžmana.

Rezultate dogovora o ekonomskoj politici Srbije za 2009. i 2010. godinu će, međutim, na zajedničkoj konferenciji u Vladi Srbije sutra saopštiti šef Misije MMF-a Albert Jeger, ministar ekonomije Mlađan Dinkić, ministarka finasija Srbije Diana Dragutinović i guverner Radovan Jelašić.

Guverner Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banke Srbije razgovarao je sa predstavnicima Misije MMF-a, o sprovođenju monetarne politike i monetarnoj stabilnosti u Srbiji, rečeno je u centralnoj banci.

Jelašić se sastao sa juče i danas sa predstavnicima Misije MMF-a, u okviru tehničkih razgovora o reviziji stend baj aranžmana odobrenog polovinom maja ove godine.

Tokom dosadašnjih razgovora sa MMF postignuta je saglasnost da u ovoj godini neće biti povećan porez na dodatu vrednost (VIP) i da neće biti smanjene plate i penzije.

Prema izjavama potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića i Božidara Đelića datim u petak, MMF se načelno saglasio da se dozvoljeni budžetski deficit Srbije u ovoj godini poveća sa tri na 4,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Misija MMF-a počela je 24. avgusta drugu reviziju tekućeg stend baj aranžmana sa Srbijom, koji će trajati do aprila 2011. godine. Srbija je do sada povukla prvu tranšu od oko 788 miliona evra, a povlačenje druge tranše zavisi od izveštaja Misije MMF-a o sprovođenju dogovorene ekonomske politike u Srbiji, posle završene revizije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregovori sa MMF-om o budžetu za 2010. godinu

Izvor: Blic, 31.Avg.2009

Srpske vlasti nastavljaju pregovore sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda. Srbija sa MMF-om danas i sutra treba da se dogovori o budžetu za 2010. godinu. Misija MMF-a u Beogradu boravi od prošlog ponedeljka, a radnu posetu završava u sredu...Vlada Srbije je u pregovorima o reviziji stendbaj...

Nastavak na Blic...

Pregovori s MMF-om završeni, sutra pres konferencija

Izvor: Capital.ba, 31.Avg.2009

BEOGRAD, Delegacija Misije Međunarodnog monetarnog fonda završila je pregovore sa predstavnicima Vlade Srbije, u okviru druge revizije stend-baj aranžmana i sutra će se obratiti novinarima, rečeno je u kancelariji Fonda u Beogradu. Novinarima će se u pres sali Vlade Srbije, u 13 sati, u ime Misije...

Nastavak na Capital.ba...

Aranžman sa MMF se nastavlja, slede novi razgovori u oktobru

Izvor: Blic, 01.Sep.2009, 09:45

Aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom se nastavlja, a današnjim završnim sastankom predstavnika misije Fonda i vlasti biće okončana druga revizija aranžmana...Ova godina budžetski je zaokružena i porezi, penzije i plate u javnom sektoru ostaju nepromenjeni. Ono što sledi, prilikom sledeće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.