Završena obuka za rukovaoce građevinskim mašinama u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2020, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena obuka za rukovaoce građevinskim mašinama u Kikindi

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Kikindi završena je obuka za rukovaoce građevinskim mašinama. Dvojica polaznika, nakon stečenog sertifikata, već su dobila posao, dok ostali čekaju početak građevinske sezone.

Bliži se građevinska sezona, potreba za radnicima koji rukuju na građevinskim mašinama biće velika, a kompanije sa proizvodnim pogonima već odavno traže magacionere sa stečenim sertifikatom za rad na mašinama. Šansu da stekne sertifikat za rukovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građevinskim mašinama u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi iskoristio je Janoš Santo, koji je bez posla ostao kao građevinac. Nakon završene obuke čeka ga novi posao.

''Stečeni sertifikat značiće mi zaista puno jer se takva zanimanja uvek traže na tržištu rada tako da ću imati mogućnost bržeg zaposlenja. Ono što je zaista lepo jeste da su se već pojavili određeni poslodavci kojima ću predati svoje podatke i koji su mi obećali zaposlenje kod njih'', kaže Santo.

Obuka koja je trajala tri meseca bila je započeta još u protekloj godini, obavljana je u kompaniji ''Građevinar Brane'', s tim što su pored uobičajene teoretske obuke, polaznici imali i praktičnu nastavu.

''Mi svake godine pravimo plan obuka za tržište rada i to je ono što pokušavamo kao institucija da nadomestimo, zato što obrazovni sistem nije usklađen sa tržištem rada. Odavno nemamo profile u školama koje poslodavci najviše traže, a u ovom momentu potrebni su rukovaoci građevinskim mašinama. Dobro smo procenili da je našim sugrađanima bila neophodna ova obuka jer su se dvojica polaznika već zaposlila'', napominje Jelena Mitrović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi.

U protekloj godini u Nacionalnoj službi za zapošljavanje završena je obuka namenjena osobama sa invaliditetom u vezi sa informatikom kao i pakovanje tekstilnih proizvoda. U ovoj godini već je započeta obuka za operatere na CNC mašinama, kurs za pomoćne kuvare mogu da očekuju nekvalifikovani i niskokvalifikovani, a građani će imati priliku i da steknu sertifikat za viljuškariste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.