Izvor: B92, 16.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaustaviti plaćanje iluzije"

Beograd, Kragujevac -- Period tranzicije u Srbiji još traje. Radnici su nezadovoljni, ekonomisti upozoravaju da se moraju vući odlučni potezi.

Preduzeće Zastava zapošljavanje i obrazovanje d.o.o Kragujevac prestaje da postoji 1. septembra. To preduzeće zapošljava oko 4.500 radnika, a osnovano je pre šest godina kako bi bili zaposleni tehnološki viškovi Zastave. Od osnivanja ga finansiraju poreski obaveznici.

Ekonomisti ocenjuju da je odluka Vlade Srbije da uz otpremnine otpusti sve radnike preduzeća pozitivna, ali i da ni u jednoj državi u tranziciji nisu osnivane firme da bi bio rešen problem tehnoloških viškova.

Opširnije u Temi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.