Zatvoreno 63 hiljade kockarskih mesta: Epidemija pokazala razmere tog poroka

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 16:53

Zatvoreno 63 hiljade kockarskih mesta: Epidemija pokazala razmere tog poroka

Trst -- Gotovo 63 hiljade raznih kockarskih mesta, kladionica, barova sa slot mašinama zatvoreno je u Italiji.

Zatvoreno je više od pet hiljada terminala za video lutriju, preko 10 hiljada agencija za klađenje, 203 bingo sale.

Tek je epidemija koronavirusa pokazala koliko su mesta za kockanje i klađenje rasprostranjena u celoj Italiji, a vladina uredba o zatvaranju svih ovih mesta podstakla je Agenciju za igre na sreću da saopšti ove brojeve koji potvrđuje nenormalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rast ovog sektora.

Ovi brojevi upozoravaju brojna udruženja porodica i volontera koji se i u vreme bez koronavirusa bore protiv zavisnosti od kockanja i trebalo bi da nateraju na razmišljanje o potrebi sveobuhvatne reforme delatnosti koja donosi profit malom broju, a sa druge strane dramatično utiče na pojedince i porodice.

Slučajno ili ne, mesta kocke su koncentrisana uglavnom u regijama koje su najviše pogođene infekcijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.