Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena 46 objekta bez kasa

Beograd -- Poreska uprava Srbije zatvorila je 46 objekata koji nisu uveli fiskalne kase, i pored obaveze da to učine do 15. juna.

Kako se navodi u saopštenju, objekti, pretežno ugostiteljski, zatvoreni su tokom prvog dana kontrole poreskih obveznika koji su imali obavezu da do 15. aprila potpišu ugovor i uplate avans od 10 odsto za nabavku fiskalnih kasa, a da počnu da beleže promet preko njih od 15. juna.

Direktor Poreske uprave Srbije Vladimir Ilić kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agenciji Beta da će kontrole trajati tokom čitavog leta i pozvao sve poreske obveznike iz prve grupe da što hitnije uvedu kase u upotrebu. Ilić je upozorio da će trgovcima i ugostiteljima koji ne budu ispunilu tu obavezu biti zatvarani objekti na 30 dana.

Prema rečima Ilića, trenutno u Srbiji ima oko 30.000 fiskalnih kasa, a trebalo bi da ih bude više od 80.000. Još uvek je visok procenat onih koji nemaju fiskalne kase i oni će pasti pod udar kontrola u smislu zatvaranja objekata, upozorio je direktor Poreske uprave Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.