Zatvoren vazdušni prostor Srbije

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 17.Apr.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren vazdušni prostor Srbije

Beograd -- Hidrometeorološki zavod najavio da je tokom očekivanih padavina danas i sutra moguća pojava obojenih padavine - tzv. "prljavih kiša", usled vulkanskog oblaka.

RHZM navodi da kontinuirano prati infromacije u vezi sa premeštanjem oblaka pepela vulkanskog porekla ističući da je deo oblaka zahvatio severne krajeve Srbije. "Do kraja dana i u toku noći će se proširiti na centralne predele, a u drugom delu noći će se ponovo povući ka severu", objavljeno je na intertnet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranici RHMZ.

Dodaje se i da "za sada nema relevantnih informacija o hemijskom sastavu tog vulkanskog oblaka i koncentracija čestica".

S obzirom na to da se tokom današnjeg dana očekuje jačanje jugozapadnog visinskog strujanja, realno je očekivati da će se glavnina oblačnosti vulkanskog pepela premeštati severnije od našeg područja, navodi RHMZ.

Kako se u nedelju, krajem dana i tokom noći na ponedeljak, kao i u ponedeljak, iznad naše zemlje očekuje kiša i pljuskovi postoji mogućnost pojave obojenih padavina, odnosno "prljave kiše", upozorava RHMZ.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.