Zatvara se poznata fabrika – njihovi proizvodi popularni i u Srbiji

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 09:31

Zatvara se poznata fabrika – njihovi proizvodi popularni i u Srbiji

Loše vesti za radnike poznatog proizvođača guma – kompanije Goodyear u Fuldi: fabrika bi trebalo da bude zatvorena krajem 2025. godine.

Tokom leta je Goodyear objavio da želi da otpusti 500 radnika u fabrici Fulda. Protiv toga su protestovale stotine ljudi. Sada se postrojenje potpuno zatvara.

"Ovo je teška, ali nužna odluka", saopštili su iz Goodyear-a.

Uz zatvaranje fabrike u Fuldi, Goodyear takođe planira da zaustavi proizvodnju guma u fabrici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fürstenwalde do 2027. godine. Budući da se radi o mešovitoj operaciji, fabrika se neće potpuno zatvoriti. Tamo bi, prema rečima čelnika iz Goodyear-a, bilo ukinuto oko 700 radnih mesta, piše Feniks magazin.

Goodyear kao jedan od razloga za zatvaranje fabrike navodi i dalje teške ekonomske uslove. Tržišni izgledi značajno su se pogoršali, plus povećanje jeftinog uvoza iz Azije. To rezultira padom potražnje – proizvodni kapaciteti se ne mogu iskoristiti i stoga se moraju smanjiti, rekao je portparol kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poznati proizvođač guma zatvara fabriku

Izvor: Capital.ba, 18.Nov.2023

FULDA – Poznati proizvođač guma kompanija Goodyear do kraja 2025. godine planira zatvoriti fabriku u Fuldi. FOTO: Pixabay Tokom ljeta je Goodyear objavio da želi da otpusti 500 radnika u fabrici u Fuldi u Njemačkoj. Protiv toga su protestovale stotine ljudi. Sada se postrojenje potpuno zatvara. “Ovo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.