Zašto su gužve u GSP - nema vozača

Izvor: B92, 10.Nov.2018, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su gužve u GSP - nema vozača

Iako je građanima Beograda i prigradskih mesta svakog dana na raspolaganju 1.611 vozila stiče se utisak da to nije dovoljno kako bi se gužve u prevozu smanjile.

Iz Sekretarijata za javni prevoz za Tanjug navode da je glavni razlog gužvi i nepolazaka vozila po redu vožnje nedostatak čak 200 vozača u JKP GSP "Beograd“.

Trenutno na najopterećenijim linijama u gradu ne planiraju povećanje broja vozila, sve dok se, kažu, prvo ne poboljša postojeći red vožnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svim linijama.

"Zbog nedostatka vozača, dešava se da prevoznici nisu u mogućnosti da krenu po planiranom redu vožnje. Kada se planirani polasci budu ostvarivali na visokom nivou, biće osnove da se razmatra povećanje plana“, poručuju iz Sekretarijata.

Pored pomenutih 1. 611 vozila, u rezervi gradskog voznog parka ima još oko 160 vozila, a poslednja nabavka vozila za JKP GSP "Beograd“ bila je od jula do oktobra 2017, kada je nabavljeno 30 zglobnih i 10 solo autobusa, navode iz Sekretarijata.

Dodaju da privatni prevoznici redovno nabavljaju nova vozila i obnavljaju vozni park.

Na pitanje ima li potrebe za uvođenjem novih linija, iz Sekretarijata odgovaraju da se redovno prate potrebe putnika, te da će u zavisnosti od razvoja grada i raspoloživih sredstava biti modifikovane trase pojedinih linija ili biti uspostavljene nove.

Trenutno u Beogradu postoji 170 gradskih linija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GUŽVE U PREVOZU i NEPOŠTOVANJE REDA VOŽNJE: Beogradu nedostaje ČAK 200 vozača autobusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Nov.2018

Iako je građanima Beograda i prigradskih mesta svakog dana na raspolaganju 1.611 vozila stiče se utisak da to nije dovoljno kako bi se gužve u prevozu smanjile...Iz Sekretarijata za javni prevoz za Tanjug navode da je glavni razlog gužvi i nepolazaka vozila po redu vožnje nedostatak čak 200 vozača...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.