Zašto je leto savršeno vreme da naučite nešto novo

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 11:27

Zašto je leto savršeno vreme da naučite nešto novo

Kokteli na plaži, egzotične destinacije, sunčanje i plivanje ili, jednostavno rečeno, njegovo veličanstvo leto.

Za mnoge najlepši period godine, vreme dugo iščekivanih odmora, ali i doba kada pravimo nove planove, donosimo važne odluke i smišljamo buduće avanture.

Možda niste znali, ali osim za provod, leto je idealno vreme i da naučite nešto novo.

Bilo da je to prijavljivanje na kurs koji ste oduvek želeli, oprobavanje u novom hobiju ili jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unapređenje svojih znanja i veština, upravo je leto doba kada imate najviše vremena za ovako nešto.

Bez obzira na to da li radite ili studirate, leto je doba kada život postaje mirniji i opušteniji. Konačno je došlo lepo vreme, dan se prilično produžio, a raspoloženje raste dok pevušimo nove letnje hitove.

Zbog svega toga leti imamo najviše vremena za usvajanje novih veština, te bi, pored zabave, učenje nečeg novog trebalo da bude na vašoj summer bucket listi.

Zapravo, lepo raspoloženje učiniće da učenje gotovo i ne osetite.

Ukoliko niste sigurni šta biste mogli da naučite, razmislite o sticanju novih poslovnih veština kojima ćete zadiviti svog poslodavca na jesen ili se opredelite za učenje jezika zemlje u koju planirate da odete na godišnji odmor i razgovarajte sa lokalnim stanovništvom, a možete jednostavno i udahnuti novi život starom nameštaju kroz dekupaž tehniku.

Boja sa mora je sjajna stvar, ali, nažalost, ona ne ostaje sa vama tokom cele godine, a nešto od ovog leta što može ostati sa vama čitavog života jeste ono što naučite.

Da li ste čuli za fenomen summer slide?

Reč je o pojavi kada učenici tokom letnjeg raspusta izgube deo znanja i veština koje su stekli tokom prethodne godine. Nešto slično se događa sa poslovnim ljudima kada se vrate sa odmora: potrebno im je neko vreme da se ponovo priviknu na svoju kancelarijsku rutinu i prisete kako se obavlja njihov posao.

Dobra vest je ipak da summer slide nije neizbežan.

Učenje novih stvari tokom leta ne samo da sprečava ovu pojavu već dovodi i do napretka koji će vas učiniti uspešnijim na fakultetu ili poslu. Šta mislite, zašto se fudbalski timovi toliko pripremaju tokom leta? Da bi započeli sezonu u velikom stilu.

Stoga je dobra ideja da i vi počnete polako da radite na sebi tokom leta kako biste bili spremni za sve izazove koji vas očekuju od jeseni.

Mnogi leto doživljavaju kao mrtvu sezonu, u kojoj se ništa ne dešava: škole ne rade, kursevi su završeni, treninzi se ne održavaju.

Međutim, ništa ne može biti dalje od istine.

Naprotiv, postoji veliki broj kurseva koje možete upisati upravo leti i tako steći vredna znanja i veštine.

Ono što takođe treba da znate je da su leti kursevi obično jeftiniji, a grupe manje, pa je to idealna prilika da za mali novac dobijete vrhunsku uslugu.

Međutim, traženje kurseva preko interneta može da vam oduzme vreme od letnjeg provoda. Ukoliko želite da na jednom mestu saznate sve o dostupnim kursevima iz najrazličitijih oblasti, posetite sajt Kursevi.com.

Bilo da tražite nove poslovne veštine, želite da usavršite strani jezik, unapredite svoj rad na računaru, interesuju vas MBA studije, rešili ste da se pouzdate u svoje ruke i prekvalifikujete za neki zanat ili biste isprobali novi hobi, na sajtu Kursevi.com naći ćete sve informacije o kursevima koji su trenutno aktuelni.

Ukoliko se prijavite preko ovog sajta, ostvarićete i veliki letnji popust. Stoga napravite sebi hladno pićence i pronađite kurs po svojoj meri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.