Zaštitnik gradjana traži jaču inspekciju rada

Izvor: Beta, 24.Jul.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik gradjana traži jaču inspekciju rada

BEOGRAD, 24. jula 2014. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković ocenio je u četvrtak da država Srbija treba da obezbedi primenu Zakona o radu, jačom, snažnijom i odgovornijom inspekcijskom službom.

Janković je za RTS kazao da inspektori rada nemaju dovoljno ovlašćenja, ali i često nisu dovoljno odgovorni u obavljanju svog posla.

"Svrha države je da obezbedi poštovanje zakona, a kod nas se poštovanje zakona svodi na pojedince. S druge strane sudovi koji moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da primene zakon su još nedelotvorni", kazao je zaštitnik gradjana.

Janković je najavio da će sledeće sedmice razgovarati s ministrom rada i insistirati na mnogo aktivnijoj ulozi inspekcije rada.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Inspekcija rada mora biti jača"

Izvor: B92, 24.Jul.2014

Beograd -- Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da država Srbija treba da obezbedi primenu Zakona o radu, jačom, snažnijom i odgovornijom inspekcijskom službom...Janković je za RTS kazao da inspektori rada nemaju dovoljno ovlašćenja, ali i često nisu dovoljno odgovorni u obavljanju svog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.