Zastava prestaje sa  prozvodnjaom juga, skale i floride

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zastava" prestaje sa prozvodnjaom "juga", "skale" i "floride"

KRAGUJEVAC- Krajem 2008. godine u "Zastavi" će prestati proizvodnja modela jugo, skala i florida, ali će, prema ugovorima koje je kragujevačka fabrika potpisala sa domaćim proizvođačima autodelova i komponenti, oni i dalje obezbeđivati rezervne delove za servisiranje i održavanje vozila.

Prema najavama iz Torina, Fiat više neće isporučivati lotove za montažu zastave 10 u Kragujevcu, a postojeće zalihe delova biće iskorišćene za montažu tog modela do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove godine.

Od 1. januara 2009. godine sa traka u Kragujevcu biće nastavljena proizvodnja tih automobila, ali će oni nositiznak Fiata.

Fiat će u Zastavu investirati oko 800 miliona evra kako bi se unapredila proizvodnja i dostigli evropski standardi kvaliteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.