Zastava oružje investira pet miliona evra u novu halu

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava oružje investira pet miliona evra u novu halu

Fabrika "Zastava oružje" investiraće u izgradnju nove hale od 4.000 kvadrata i grejanje fabrike od 4,5 do 5 miliona evra iz sopstvenog poslovanja, rekao je Beti direktor fabrike Milojko Brzaković.

"Strateški nam je sada najbitnije da izgradimo novu halu, projekti i tenderi su završeni. Očekujemo početak gradnje za mesec dana", rekao je Brzaković.

On je dodao da je fabrika "Zastava oružje" sada "prebukirana" pošto je preko 40 odsto kapaciteta fabrike porušeno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tokom bombardovanja 1999. godine.

Prema rečima Brzakovića fabrika "Zastava oružje" će plan poslovanja za 2018. godinu, koji iznosi 57 miliona dolara, završiti sa realizacijom od preko 95 odsto.

"Plan za 2019. godinu je oko 80 miliona dolara. Imamo ugovorene poslove skoro za celu narednu godinu", kazao je Brzaković.

On je najavio da je pred fabrikom "promišljena budućnost" odnosno ulaganje u modernizaciju tehničko-tehnoloških uslova, povećanje produktivnosti, bolje uslove rada, kao i zapošljavanje novih stotinak radnika do kraja ove godine.

Brzaković je naveo je u protekle četiri godine uloženo 15 miliona evra u fabriku "Zastava oružje" kao i kupovinu "Zastava kovačnica" iz stečaja, i da je uposleno više od 650 radnika.

U muzeju "Stara livnica" danas je svečano obeleženo 165. godina postojanja fabrike "Zastava oružje" i 160. godišnjica "Zastava kovačnica".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zastava oružje prebukirana, ulažu svoje milione u novu halu

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 09:45

Fabrika "Zastava oružje" investiraće u izgradnju nove hale od 4.000 kvadrata i grejanje fabrike od 4,5 do 5 miliona evra iz sopstvenog poslovanja...To je rekao direktor fabrike Milojko Brzaković... "Strateški nam je sada najbitnije da izgradimo novu halu, projekti i tenderi su završeni. Očekujemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.