Zarada NIS-a četiri puta veća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarada NIS-a četiri puta veća

Neto dobit NIS grupe u prvih šest meseci 2017. godine dostigla je 12,4 milijarde dinara, što je četiri puta više u odnosu na isti period prošle godine, kada je iznosila 3,1 milijardu dinara, saopšteno je danas iz te kompanije.

Dobit pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) povećana je za 71 odsto u poređenju sa prvim polugodištem 2016. godine, i iznosi 22,5 milijardi dinara.

Pritom je efekat programa mera za povećanje operativne efikasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NIS na pokazatelj EBITDA u ovom izveštajnom periodu iznosio 2,8 milijardi dinara.

Obaveze NIS grupe po osnovu poreza i drugih javnih prihoda su iznosile 80,3 milijarde dinara, što je za pet odsto više nego u prvih šest meseci 2016.

Proizvodnja nafte i gasa je posmatranom periodu iznosila 692 hiljade uslovnih tona, dok je obim prerade u rafinerijskim kapacitetima NIS-a iznosio 1,6 miliona tona.

Ukupan obim prodaje naftnih derivata je bio 1,6 miliona tona, pri čemu je maloprodaja u Srbiji zabeležila rast od 2,0 odsto u odnosu na lanjko prvo polugodište.

"Finansijski rezultati NIS-a u prvoj polovini godine pokazuju sigurnu pozitivnu dinamiku. Za izveštajni period u razvoj NIS-a smo investirali 10 milijardi dinara, što je 9,0 odsto više nego u prvih šest meseci prethodne godine", rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

NIS će, kako kaže, nastaviti sa investicijama, budući da kompanija ulazi u aktivnu fazu druge etape modernizacije Rafinerije u Pančevu.

"Ubeđen sam da će novi razvojni projekti i dalje povećanje efikasnosti poslovanja obezbediti jačanje pozicije NIS-a na energetskom tržištu Balkana", rekao je Tjurdenjev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dobit NIS-a uvećana četiri puta u prvoj polovini 2017.

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2017

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je danas da je u prvih šest meseci 2017. godine ostvarila neto dobit od 12,4 milijarde dinara, što je četiri puta više u odnosu na prvo polugodište prošle godine (3,1 milijarda dinara)...Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev izjavio je da finansijski...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.