Zaposlite se kao pilot drona

Izvor: B92, 16.Nov.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposlite se kao pilot drona

Dronovi su ove godine u centru pažnje, a namera Amazona da vrši isporuke bespilotnim letelicama otvorila je novu šansu za sve one koji su spretni s džojstikom.

Kompanija za onlajn trgovinu želi da što pre testira svoj "Prajm er" program isporuke i raspisala je konkurs za inženjere i pilote.

Naravno, uslovi su prilično strogi, pa vam je za posao u Amazonu potrebno najmanje pet godina iskustva upravljanja bespilotnim letelicama, a prednost će imati oni koji imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sertifikate sa pravih pilotskih akademija.

Amazon je svoj program najavio prošle godine, ali letelice na koje računa kompanija nisu dozvoljene za ličnu upotrebu u SAD.

Ipak, federalna uprava za civilnu avijaciju najavila je izmene regulative 2015. godine, posle čega će Amazon početi da testira svoje oktokoptere.

Ukoliko nemate iskustva kao pilot, u programu ima mesta i za druga zanimanja.

"Tražimo stručnjake za aeronauitku, letačke sisteme, ali i pravnike i stručnjake za regulativu", piše u Amazonovom konkursu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaposlite se kao pilot drona

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2014

Dronovi su ove godine u centru pažnje, a namera Amazona da vrši isporuke bespilotnim letelicama otvorila je novu šansu za sve one koji su spretni s džojstikom...Kompanija za onlajn trgovinu želi da što pre testira svoj "Prajm er" program isporuke i raspisala je konkurs za inženjere i pilote...Naravno,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.