Izvor: Capital.ba, 24.Maj.2022, 16:03

Zaposlenima u rudnicima u FBiH više plate

SARAJEVO – Predstavnici sindikata rudnika danas su sa ministrom energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nerminom Džindićem potpisali novi kolektivni ugovor, prema kojem će svim radnicima u rudnicima u ovom entitetu plata biti povećana za 230 KM. Zahtjev rudara bilo je povećanje plata za 20 odsto, dok su “Elektroprivreda” i Rudnik Banovići nudili osam odsto. Džindić smatra da je linearnim povećanjem plata za 230 KM učinjena pravda prema radnicima sa najnižim platama. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << rekao da se restrukturisanje rudnika mora nastaviti, navodeći da je za godinu dana iz rudnika otišlo više od 1.000 radnika. Predsjednik Samostalnog sindikata rudara FBiH Zijad Lačić izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom, dok je predsjednik Sindikata radnika rudnika Sinan Husić ocijenio da je riječ o kvalitetnom rješenju. Srna Чланак Zaposlenima u rudnicima u FBiH više plate се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Otišlo više od 1.000 radnika: Zaposlenima u rudnicima u FBiH veće plate

Izvor: Blic, 24.Maj.2022

Predstavnici sindikata rudnika danas su sa ministrom energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nerminom Džindićem potpisali novi kolektivni ugovor, prema kojem će svim radnicima u rudnicima u ovom entitetu plata biti povećana za 230 KM.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.