Izvor: B92, 01.Jan.2024, 15:14

Zaplovio prvi kineski kruzer FOTO/VIDEO

Prvi kruzer izgrađen u Kini krenuo je danas iz Šangaja na svoje prvo putovanje.

Ovo simbolizuje napredak zemlje u sektoru brodogradnje kojim dominiraju evropske industrije, prenosi Indeks.

Ovo simbolizuje napredak zemlje u sektoru brodogradnje kojim dominiraju evropske industrije, prenosi Indeks.

Brod Adora Magic City, koji ima 16 spratova, po službenim kineskim medijima, isplovio je prema Južnoj Koreji i Japanu.

Zamišljen za kinesku srednju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klasu, brod ima salon za igru madžong i restoran specijalizovan za kineski fondu. Izgradnja broda kasnila je zbog pandemije kovida-19, po Lloyd's Registeru (LR).

Nakon što je sredinom decembra u Hong Kongu stranim novinarima predstavila svoj najveći putnički avion sopstevene proizvodnje C919, Kina nastavlja da sprovodi svoju strategiju emancipacije od stranih tehnologija.

Međutim, mnogo delova za ovaj kruzer potiče od stranih dobavljača. Međutim Marko Skopaz iz LR-a smatra da Kina u budućnosti ima izglede da izgradi sopstveni dobavljački lanac. Brod je "početak brzog i neizbežnog razvoja zemlje u projektovanju i izgradnji kruzera", rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.