Zapisao sam u blok: Otvaranje Fruškogorskog koridora do 15. marta 2024. VIDEO

Izvor: B92, 06.Okt.2020, 08:07

"Zapisao sam u blok": Otvaranje Fruškogorskog koridora do 15. marta 2024. VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije Čajna roud end bridž korporejšen (China Road and Bridge Corporation, CRBC).

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je komercijalni ugovor o izgradnji Fruškogorkog koridora sa kineskim partnerima.

Nakon potpisivanja, ambasadorka Kine Čen Bo je rekla da joj je velika čast da svedoči potpisivanju ugovora kineske kompanije sa srpskim partnerima.

"Uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pandemiji koronavirusa, naše dve zemlje ubrzavaju saradnju", rekla je ona i dodala da je ovo prva kineska kompanija koja se bavi infrastrukturom u Srbiji.

Kaže da je uverena da će i ovaj put uspešno ispuniti svoje obaveze i dati doprinos saradnji dve zemlje, kao i ekonomskom razvoju Srbije.

Predsednik Vučić rekao je da je danas važan dan i da je ponosan zbog potpisivanja ugovora, a kaže da je to pre svega važno za Novosađane, ali i ljude iz svih delova Bačke i Srema.

"Uvek je bilo važno da im se skrati put ka zapadu Srbije, ali će im to omogućiti lak dolazak do Fruške gore i Rume", kaže i dodaje da će biti izgrađen i veličanstveni most, kao i Iriški tunel koji će biti dug tri kilometra.

Predsednik kaže da će biti potreban sat vožnje od Loznice do Novog Sada.

Navodi da imaju poverenja u kineske partnere što se tiče rokova i otkriva da će koridor biti otvoren za saobraćaj do 15. marta 2024. godine, a to su, kaže, rekordni rokovi.

"Fruškogorski koridor povezuje sremske opštine, ali istovremeno se nastavlja i na auto-put Ruma-Šabac, a zatim i brzu saobraćajnicu prema Loznici", rekao je Vučić.

Dodao je da će ovako Fruškogorski koridor povezati Novi Sad sa Podrinjem, a istovremeno sa putem Beograd-Zagreb.

"Radimo i auto-put do Sremske Rače, koji će nas povezati sa Bijeljinom. Od Bačkog brega preko Sombora pravićemo brzu saobraćajnicu, time ćemo bukvalno premrežili Vojvodinu, ostaje samo Beograd-Zrenjanin", rekao je Vučić.

Do Svetog Nikole biće završen auto-put do Požege.

"Radimo put do Požarevca, pa od Požarevca do Golupca i Donjeg Milanovca", rekao je on.

"Zapisao u svoj blok - Čen Bo će pomoći", rekao je Vučić.

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da je čast što svedoči podizanju još jedne saradnje Kine i Srbije. "Uprkos uticaju pandemije, naše saradnje se neprekidno razvjaju, što je donelo koristi oporavku ekonomija obe zemlje", rekla je ona.

Ona je poručila da će kineska ambasada ponuditi pomoć svim kompanijama koje rade u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.