Zapad doživeo neuspeh – propao ekonomski rat protiv Rusije

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 08:13

"Zapad doživeo neuspeh – propao ekonomski rat protiv Rusije"

Zapadne zemlje su doživele neuspeh i nisu uspele da postignu svoje ciljeve objavljivanjem ekonomskog rata Rusiji, piše britanski nedeljnik "Spektejtor".

Naime, kako se navodi, na Zapadu su brzo shvatili da druge zemlje sveta nisu spremne da odustanu od trgovine sa Rusijom koja je preusmerila isporuke nafte i gasa u Kinu i Indiju.

Rusija je uspela da prevaziđe zabrane koje je uveo Zapad pomoću paralelnog uvoza, dok je Evropa sama platila visoku cenu zbog bojkota ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nafte i gasa. Međutim, i ruska ekonomija je pretrpela štetu, ali ni izbliza onome koliko su se nadali saveznici Ukrajine, piše autor članka.

"Zapad je pokrenuo sankcioni rat sa precenjenim osećajem svog uticaja u svetu. Nezapadne zemlje nisu imale želju da uvode sankcije ni protiv Rusije ni protiv ruskih oligarha. Rezultati te pogrešne računice svima su očigledni. Ruska ekonomija nije uništena, ona je jednostavno preorijentisana na Istok i Jug, umesto na Zapad", navodi se u članku.

Autori priznaju da sam plan da se Rusiji objavi rat sankcijama "nije nužno bio pogrešan", ali istovremeno konstatuju da se Zapad "grdno vara" ako i misli da će u budućnosti i dalje moći da vodi ratove „koristeći isključivo ekonomska sredstva, a ne bombe i metke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum o isporuci ruskog gasa Kini koristan za obe strane

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2023

 . Kinesko-ruska energetska saradnja je strateška, dok je primena sporazuma o isporuci gasa Kini dalekoistočnom rutom korisna i Rusiji i Kini, izjavio je ruski premijer Mihail Mišustin na sednici vlade u četvrtak.. Primena međuvladinog sporazuma o saradnji u oblasti isporuke prirodnog gasa...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.