Izvor: Danas, 08.Dec.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljive činjenice o nafti na Festivalu nauke

Beograd - Ovogodišnji 8. po redu Festival nauke u Beogradu obišlo je na hiljade školaraca iz cele Srbije i regiona. Oni su tokom protekla četiri dana uživali u zanimljivim naučnim eksperimentima i radionicama, naučili da je život zdraviji, lepši i duži uz nauku, putovali su do središta zuba, saznali kako do jakih mišića uz pomoć naučnih otkrića.

Među zanimljivim postavkama bila je i interaktivna izložba NIS-a pod nazivom „Od zemlje zemlji - nevidljivi svet nafte“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << koju je ova kompanija realizovala u saradnji sa Geološkom i hidrometeorološkom školom „Milutin Milanković“.

Posetioci su mogli i da se fotografišu u NIS-ovoj zaštitnoj opremi i učestvuju na instagram foto konkursu. Između ostalog, saznali su i interesantne činjenice o nafti i NIS-u, poput one da je prilikom rekonstrukcije rafinerije u Pančevu upotrebljeno 4,134 metra cevovoda, što je približno jednako rastojanju između Kalemegdana i Hrama svetog Save.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.