Zanima te posao HR menadžera? Otkrivamo ti kako možeš zakoračiti u ovu profesiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 13:42

Zanima te posao HR menadžera? Otkrivamo ti kako možeš zakoračiti u ovu profesiju

Sektor ljudskih resura veoma je važna karika u radu svake firme budući da se bavi zaposlenima. Iako je ovo zanimanje mnogima dobro poznato i dalje postoje nedoumice oko toga čime se HR menadžer zapravo bavi.

Većina je upoznata sa tim da je HR sektor zadužen za selekciju i regrutaciju novih ljudi, ali pored toga posvećen je i edukaciji i razvoju, platama i beneficijama zaposlenih, pravno-administrativnim poslovima kao i odnosima među zaposlenima. Zbog toga, osoba koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bavi ovim poslom mora imati širok spektar znanja iz psihologije, pedagogije, andragogije i srodnih oblasti.

Budući da potreba za poslovima u sektoru ljudskih resursa ne manjka, mnogi fakulteti uvode ovaj program na svoje studije prilagođavajući se poslovima današnjice, ali i budućnosti. Jedan od njih je i Fakultet društvenih nauka koji na akreditovanom master programu Menadžment nudi 5 različitih modula, među kojima je i studijski program master akademskih studija Menadžment ljudskih resursa, kreiran sa ciljem razvoja naprednih menadžerskih veština, omogućavajući studentima da kroz niz predmeta steknu široko znanje i razviju veštine neophodne za upravljanje ljudskim resursima, kritičku analizu i stratešku viziju.

Modul je koncipiran tako da studentima pruži šira znanja o glavnim kadrovskim aktivnostima i procesima koji se odnose na trening i razvoj zaposlenih, motivaciju i liderstvo, karakteristike grupnog funkcionisanja ali i etička pitanja koja se javljaju u svetu poslovanja.

Ukoliko si spreman da zakoračiš u profesiju HR menadžera FDN je pravi izbor za tebe! Klikom na LINK saznaj više o master programu Menadžment ljudskih resursa i zauzmi svoje mesto na vreme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.