Zanatlije nisu tajkuni - taksa sa 250.000 na 5.000

Izvor: B92, 29.Feb.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanatlije nisu tajkuni - taksa sa 250.000 na 5.000

Beograd -- Zanatlije i preduzetnici koji žive od svojih usluga plaćaće taksu od 5.000 dinara za ozakonjenje radnji do 100 kvadrata, umesto 250.000 dinara, piše štampa.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za dnevni list Blic da je tokom analize primene Zakona o ozakonjenju to ministarstvo uvidelo da postoji problem koji pogađa posebno male privrednike.

"Zanatlije koje žele da ozakone svoje male radnje plaćali bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taksu isto kao i tajkuni ili bahati biznismeni koji su želeli ekstra zaradu na gradnji lokala bez dozvole. I onda je obućar iz Kraljeva morao da plati taksu od 250.000 dinara za ozakonjenje tri kvadrata svoje radnje", rekla je ministarka.

Ona je objasnila da to znači da će lokali zanatlija i malih privatnika biti tretirani kao proizvodni, a ne komercijalni objekti.

Mihajlović je za Večernje novosti navela da je u Srbiji 2016. proglašena godinom preduzetništva i zato želi stvaranje ambijenta u kome će se što više ljudi odvažiti da krene u privatni posao.

"Zato pozivam sve krojače, obućare, mehaničare i ostale zanatlije da ozakone svoje nelegalne objekte, da uvedemo konačno red u ovu oblast", dodala je ona.

Nove odredbe Zakona o ozakonjenju počeće sa primenom narednih dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.