Zalihe industrijskih proizvoda porasle na mjesečnoj razini

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Dec.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalihe industrijskih proizvoda porasle na mjesečnoj razini

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u listopadu 3,4 posto više u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini smanjene 3,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), najviše su na mjesečnoj razni povećane zalihe kapitalnih proizvoda, za 16 posto. Zalihe netrajnih proizvoda za široku potrošnju bilježe rast od 8,5 posto, a intermedijarnih proizvoda od 0,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << posto.

Zalihe energije su istodobno smanjene 9,1 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 posto.

Na godišnjoj su razini, pak, zalihe energije povećane za 12,9 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 10,8 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,5 posto.

Zalihe kapitalnih proizvoda su, međutim, smanjene za 14,3 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 8,9 posto.

Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju listopada su u usporedbi s mjesecom ranije u prerađivačkoj industriji porasle 3,3 posto, a u rudarstvu i vađenju za 5,8 posto.

Na godišnjoj su razini zalihe gotovih industrijskih proizvoda u listopadu u prerađivačkoj industriji pale 3,8 posto, dok su u rudarstvu i vađenju povećane za 11,5 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.