Zakonom o konverziji do nove gradnje i investicija

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2015, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakonom o konverziji do nove gradnje i investicija

Zakon o konverziji omogućiće novu gradnju, zapošljavanje i nove investicije, a samo sa jednog hektara na kojem počne da se gradi građevinska industrija će generisati prihod od 1,5 miliona evra, izjavila je danas ministarka gradevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Taj zakon će omogućiti onima koji po prethodnom zakonu nisu mogli da grade, a kupili su preduzeće ili građevinsko zemljište, da počnu da grade, rekla je Mihajlović gostujući na RTS. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prema njenim rečima, tim zakonskim rešenjima se ništa ne poklanja, već se konverzija, bilo da ide u pravo svojine ili pravo zakupa, radi po tržišnoj ceni koju utvrđuje poreska uprava, poreska administracija ili veštaci, što će biti dozvoljeno amandamnima na ovaj zakon.

U slučaju da je zemljište neizgrađeno i nalazi se u nekoj devastiranoj opštini moguće je da dođe do smanjenja tržišne vrednosti, ali ukoliko se zemljište nalazi u prvoj ili drugoj zoni, onda će biti plaćeno po tržišnoj ceni.

"Trudili smo se da zakon o konveriziji što pre ima rezultate primene i da zemljište bude uvedeno u urbanističku namenu, da što pre počne da se radi i gradi na tom zemljištu", rekla je Mihajlović.

Ministarka je naglasila da veruje da će sutra biti usvojena studija izvodljivosti za modernizaciju pruge Beograd - Budimpešta te da će, kako je najavila vlada i premijer Aleksandar Vučić, u poslednjem kvartalu ove godine, početi da se radi deonica modernizacije te pruge.

"Sa kineskim i mađarskim ekspertima već mesec dana usaglašavamo studiju izvodljivosti. Verujem da će ona sutra i biti usvojena. Postoje određene razlike u iznosu investicije kao i u proceni frekvencije saobraćaja i verujem da ćemo to zajednički kroz ekspertsku grupu usvojiti i da ćemo u toku jula i avgusta početi da razgovaramo o metodama finansiranja", istakla je Mijalović.

Govoreci o izgradnji i obnovi puteva, ministarka je istakla da se danas radi više nego ranije i da svi koji putuju, narocito duž Koridora 10, u to mogu i da se uvere.

Ona je dodala da se turistička i građevinska sezona poklapaju, ali da se putevi moraju obnoviti, pa se zato a nekim deonicama radi i noću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zakonom o konverziji do nove gradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2015

Zakon o konverziji omogućiće novu gradnju, zapošljavanje i nove investicije, a samo sa jednog hektara na kojem počne da se gradi građevinska industrija će generisati prihod od 1,5 miliona evra, izjavila je danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović...Taj zakon...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.