Izvor: B92, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakonima obezbediti sigurnost ulaganja

Beograd -- Ljubiša Jovanović kaže da do kraja godine treba zakonski regulisati sigurnost za strane investitore.

Zamenik srpskog ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom je na konferenciji o srpsko-nemačkim trgovinskim odnosima, koja se održava u Centru "Sava", rekao da je Srbija do sada dala niz poreskih olakšica za strane investitore. Jovanović je podsetio da je uvedeno desetogodišnje oslobađanje od poreza za investicije od preko 10 miliona dolara, odnosno za otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 100 novih radnih mesta, kao i korporacijska dobit od 10 odsto.

"Radi se i na određivanju najznačajnijih srpskih proizvoda", rekao je Jovanović i dodao da je predsnost za ulagače u Srbiji ugovor o slobodnoj trgovini sa Rusijom. On je najavio i sređivanje oblasti standardizacije i sertifikacije, što će omugućiti podsticanje izvoza i dodao da bi za mesec do dva trebalo da se završi posao oko uspostavljanja domaćih sertifikata koji će biti prepoznatljivi u inostranstvu.

Jednodnevnoj konferenciji u Beogradu prisustvuju predstavnici privrednih komora iz Srbije i Nemačke, kao i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz Srbije koji bi trebalo da se upoznaju sa mogućnostima saradnje sa nemačkim preduzećima, bankama i finansijskim institucijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.