Zakon o radu je dobar

Izvor: Beta, 21.Apr.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o radu je dobar

BEOGRAD, 21. aprila 2015. (Beta) - zakon i za sada neće biti menjan, izjavio je u utorak ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljao rezultate aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u proteklih godinu dana kazao da je formirana Radna grupa koja se bavi analizom efekata primene Zakona o radu, kao i njegove uskladjenosti sa evropskim propisima.

"Zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << o radu se ne menja. To je dobar zakon", naglasio je Vulin.

On je najavio da će 2015. biti godina zakonodavstva jer će biti doneto još nekoliko bitnih zakona, medju kojima su zakon o socijalnom preduzetništvu, o radnicima na privremenom radu u inostranstvu, kao i o agencijama za privremeno zapošljavanje.

Prema Vulinovim rečima, njegov najveći neuspeh i propust u prethodnih godinu dana je to što nije bio "agresivniji u nameri da novi Zakon o radu reguliše i rad agencija za privremeno zapošljavanje, čime je oko 40.000 ljudi ostalo ni na nebu ni na zemlji".

"Jedino smo ministarstvo u Evropi koje je u godini krize sačuvalo dostignuti nivo socijalnih prava i redovnost u isplati. To su stvari kojima možemo da se pohvalimo", kazao je on.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.