Zakon o elektronskim komunikacijama dobrodošao

Izvor: S media, 18.Jun.2010, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o elektronskim komunikacijama dobrodošao

Novi predsednik Upravnog odbora Vip mobajla Tanasis Kacirumpas ocenio je da je dobro što će u Srbiji biti donet novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je uskladjen za evropskom regulativom.

"Taj zakon bi trebalo da uspostavi visoke standarde u oblasti prava korisnika, izdavanja sertifikata, višestepenog odlučivanja, tehnološke neutralnosti radio frekvencija i procedura tržišnih analiza", kazao je on agenciji Beta.

Kacirupmas je izrazio očekivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da će novi zakon smanjiti obimnu "papirologiju" u telekomunikacijama i omogućiti inovativniji poslovni i tržišni pristup, kako bi domaći korisnici mogli da imaju sve usluge i inovacije koje se već primenjuju u regionu.

Način na koji će se zakon primenjivati, naglasio je, mogao bi da bude značajniji od regulative.



"Često se suočavamo sa situacijom da lokalne vlasti različito tumače iste propise, što poslovanje u Srbiji čini još većim izazovom
", kazao je predsednik uprave Vip mobajla.

Kacirumpas je ocenio i da bi u okviru pojednostavljivanja i smanjenja birokratskih procedura usluga prenosa broja mobilnog telefona trebalo da zahteva samo jedan korak za promenu operatera i da traje jedan dan.



"Važeći pravilnik predvidja komplikovanu proceduru koja nije u skladu sa skorašnjom direktivom Evropske unije"
, naveo je Tanasis Kacirumpas.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.