Zakon će privući investitore

Izvor: Akter, 12.Jul.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon će privući investitore

Mihajlović je u saopštenju navela da Vlada Srbije predlaže novi zakon o konverziji koji je u skladu sa odlukom Ustavnog suda i koji za osnov ima tržišnu cenu, a predviđa umanjenje po samo tri osnova koja se utvrđuju na transparentan način

Nacrt zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu predviđa rešavanje pitanja koja zaustavljaju razvoj Srbije godinama i njegov cilj je da vrati domaćinske odnose u oblasti građevine >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i da privuče investitore, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturen Zorana Mihajlović.

Mihajlović je u saopštenju navela da Vlada Srbije predlaže novi zakon o konverziji koji je u skladu sa odlukom Ustavnog suda i koji za osnov ima tržišnu cenu, a predviđa umanjenje

po samo tri osnova koja se utvrđuju na transparentan način.

Takođe, prava ranijih sopstvenika nisu ugrožena jer je propisano da kada postoji podnet zahtev - ne umanjuje se tržišna cena.

Demokrate pozivaju stručnjake jer znaju šta nisu uradili, a šta je trebalo da urade i zašto su nas investitori zaobilazili, kao što znaju i da upravo dobro uređen Zakon o konverziji dovodi investitore, navel je Mihajlović odgovarajući na primedbe koje je uputila Demokratska stranka.

Uz Zakon o konverziji sigurno će doći investitori i aktivirati se oni koji su već prisutni, jer im je upravo takav zakon bio potreban, smatra Mihajlović.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.