Zahuhtalo se u centru BG: Već 3. septembra... FOTO

Izvor: B92, 12.Avg.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahuhtalo se u centru BG: Već 3. septembra... FOTO

Beograd -- Treća faza rekonstrukcije Ulice knjeginje Zorke na Vračaru, od Njegoševe do Makenzijeve ulice je počela a u potpunosti će biti gotova 3. septembra.

Radovi na rekonstrukciji te ulice se izvode u pet faza, od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobodenja, a Nikodijević kaže da je vrednost investicije 50 miliona dinara.

"Radove izvodimo tako da saobraćajnice koje sada rekonstruišemo mogu da se koriste narednih 20 godina, bez potrebe da ih ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekonstruišemo kao što je to bio slučaj u nekom ranijem perodu kada su ogromne pare ulagane u ulice koje nisu mogle da izdrže više od dve ili tri godine i kojima je sada potrebna kompletna rekonstrukcija", rekao je Nikodijević novinarima, nakon oblaska radova.

On je naveo da se u Beogradu trenutno rekonstruiše veliki broj saobraćajnica.

"S obzirom da je avgust, da je veliki broj ljudi na odmorima, a intenzitet saobraćaja smanjen, koristimo priliku da septembar, kada đaci kreću u škole i kada ponovo počinje saobraćajni špic, dočekamo spremni sa novim i rekonstruisanim saobraćajnicama", rekao je Nikodijević.

On je podsetio da je rekonstrukcija Svetogorske ulice završena i naveo da se privode kraju radovi na obnovi Bulevara oslobođenja, te da će biti završena i Takovska ulica do trećeg septembra.

"Pripremamo se za dalji nastavak rekonstrukcije ključnih saobraćajnica u Beogradu", rekao je on i naveo da će vrlo brzo početi rekonstrukcija Karađorđeve, Džordža Vašingtona, 27. marta, kao i Ulice cara Dušana koja dugo godina nije rađena.

Nikodijević je dodao da će kao finale svega uslediti rekonstrukcija Ulice kneza Miloša i Trga Republike i da će u narednih godinu, godinu i po dana apsolutno sve ključne saobraćjanice biti potpuno rekonstruisane i građani će moći da ih koriste dugi niz godina.

"Imamo dovoljno sredstava za sve radove...kada imate dovoljno novca, kada se ponašate domaćinski i kada radite kvalitetno onda možete očekivati da imate dobre rezultate i verujem da će građani biti zadovoljni onim što ćemo raditi u Beogradu", dodao je Nikodijević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.