Zagrebačka tvrtka Sport B d.o.o. upravljat će plažom Zlatni rat, Bračani bijesni

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Apr.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka tvrtka Sport B d.o.o. upravljat će plažom Zlatni rat, Bračani bijesni

SPLIT - Najpoznatijom hrvatskom plažom Zlatni rat u Bolu na Braču idućih petnaest godina gospodarit će zagrebačka tvrtka Sport B d.o.o., odlučila je Skupština Splitsko-dalmatinske županija nakon burne višesatne rasprave. 

Za odluku su glasovala 24 vijećnika koalicije HDZ-a, Kerumova HGS-a i manjih partnera, protiv je bilo devetero s ljevice, petero vijećnika bilo je suzdržano Iz utrke za koncesiju izbačena je bolska komunalna tvrtka Grabov rat, navodno jer nije na >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vrijeme dostavila potvrdu da se ne nalazi u stečajnom ili predstečajnom postupku, što oni opovrgavaju. U vrijeme održavanja sjednice ispred zgrade je trajao prosvjed nekoliko desetaka bučnih Bračana, pozvani su zaštitari, a potom i policija nakon što je na ulazu u dvoranu navodno pretučen jedan novinar.

- Građani žele biti svoji na svome, molim vijećnike da budu korektni i plažu prepuste nama koji tamo živimo. Želimo da novci ostaju na Braču, bezuspješno je apelirao načelnik Bola Tihomir Marinković, koji je najavio sudski spor i nove prosvjede.

Zagrebačka tvrtka Sport B, čiji je osnivač Davor Matijević a direktor Božo Krmek, od samog osnivanja nema gotovo nikakve prihode. Nema ni zaposlenih osoba, a ni nikakve prethodne reference za održavanje plaže. U Županiji ipak tvrde da udovoljava svim uvjetima natječaja i da bi poništavanje postupka bilo protuzakonito.

- Riskiramo kršenje zakona o slobodi tržišnog natjecanja. Ova koncesija traje već dvanaest godina i imali smo problem s neplaćanjem naknade, a Grabov rat ima i potkoncesionare koje vijećnici nisu potvrdili, kazao je pročelnik Stipe Čogelja.

Župan Zlatko Ževrnja tvrdi da 'dio ljudi traži da institucije drastično krše hrvatske zakone' te da je Općina Bol bila uključena u proces natječaja za koncesiju.

- Svjedočimo da smo debelo u izbornoj kampanji. Dvije tvrtke su udovoljile zakonskim uvjetima i odabrana je ona koja je ponudila najveći iznos. Cijeli proces je čist kao suza', zdvajao je Ževrnja.

Oporba predvođena SDP-om i HNS-om žestoko je kritizirala odluku, jednako kao i Mostov kandidat za župana Miro Bulj, koji se u jednom trenutku pridružio prosvjednicima i optužio Ževrnju da se 'štiti od naroda i medija kako bi pogodovao'.

- Ovo je politička odluka, za Bol važnija nego lex Agrokor za tu firmu. U spomen na našeg župana, ako ovakav prijedlog prođe, predlažem da se ime plaže promijeni u Zlatkov rat', kazao je u raspravi Arsen Bauk (SDP). Njegov stranački kolega Zdravko Mulić upozorio je da se predlaže zakonski upitna odluka te da su dva povjerenstva prethodno odlučila potpuno suprotno, a Klement Bašić (HNS) kazao je da koncesija ide tvrtki koja 'jedva da ima stol i stolicu'.

- Oni do sada nisu prodali ni paket žvaka, ovo je suludo', nadovezao se SDP-ov Damir Krstinić.

Nije pomoglo, vladajuća većina predala je bolsku plažu Zagrepčanima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.