Zagrebačka burza: Valamar Riviera od danas bez prava na dividendu

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jun.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: Valamar Riviera od danas bez prava na dividendu

ZAGREB - Ovaj je tjedan Zagrebačkoj burzi donio neke lijepe vijesti.

Najljepša jest živahniji promet, a i dva uzastopna dana indeksa nisu "za baciti". Danas će u fokusu biti Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) kojom se od danas trguje bez prava na dividendu od 0,55 kuna. Za vjerovati je pritisak na ove dionice, iako bi mnoge dsobre vijesti objavljene prethodnih dana mogle amortizirati te pritiske. Jučer su iz kompanije za SEEbiz potvrdili kako očekuju bolju godinu od lanjske, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tome će zasigurno pripomoći i prekjučer otvoreni Valamar Isabella Isabella Island Resort u kojeg je uloženo 250 milijuna kuna.

Na meti kupaca i danas bi mogao biti Kraš (ZSE:KRAS-R-A) zbog jučer objavljene informacije o dividendi od 10 kuna po dionici.

Optimizam, sasvim logično, "obasjava" turistički sektor obzirom na sjajne brojke iz predsezone i dobro stanje bukinga za središnju turističku sezonu. Vidjelo se to i jučer kad je CROBEXturist skočio 2,1 posto, na 2.217,23 boda što mu je najviša razina od 13. svibnja.

Investitorima zasigurno nije promaknula ni sinoćnja informacija o izlasku EBRD-a iz vlasničke strukture Privredne banke Zagreb. Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) potpisala je u srijedu sporazum o prodaji svog vlasničkog udjela u Privrednoj banci Zagreb (PBZ) talijanskoj banci Intesi Sanpaolo (ISP), većinskoj vlasnici PBZ-a. Transakcija će biti objavljena 16. lipnja ove godine, a EBRD će prodati svih 3.981.990 dionica PBZ-a koje ima u vlasništvu ISP-u putem put opcije. EBRD je stekla 20,8 posto udjela u PBZ-u 2002. godine u drugom krugu privatizacije te banke, kada je zajedno s ISP-om sudjelovala u privatizaciji PBZ-a, a potom i u restrukturiranju i pobljšanju korporativnog upravljanja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.