Zagrebačka burza: Rezultati Petrokemije i Janafa u fokusu

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Okt.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: Rezultati Petrokemije i Janafa u fokusu

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi smjer Crobex indeksa u srijedu će ovisiti o financijskim izvješćima kompanija za prvih devet mjeseci ove godine, a dosad objavljeni rezultati bili su solidni.

"Na domaćem tržištu Crobexi su jučer prekinuli 7-dnevni rast, a od sastavnica Crobexa najviše je pala cijena dionice Podravke, za više od tri posto", kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

Općenito, raspoloženje na tržištu je poboljšano, a i promet >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je solidan, ocjenjuje Rinkovec.

"Trenutno su u fokusu investitora financijskih izvješća kompanija, a ona dosad objavljena ukazuju na solidne poslovne rezultate", navodi Rinkovec.

Za danas su objavu poslovnih rezultata najavili Petrokemija i Jadranski naftovod.

Rinkovec napominje da bi u idućih 10-ak moglo doći do smanjivanja obujma trgovanja na burzi, dok investitori čekaju na rezultate parlamentarnih izbora.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.