Zagrebačka burza: Nastavlja se toplo-hladno trgovina

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Okt.2015, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: Nastavlja se toplo-hladno trgovina

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu se očekuje smirivanje prodaja, pa bi Crobexi nakon oštrih oscilacija prethodnih dana mogli stagnirati.

"Nakon snažnijeg rasta dan ranije, na domaćem tržištu jučer su indeksi oštrije pali, pri čemu je cijena većine najlikvidnijih dionica oslabila. Svaki dan izmijenjuje se na tržištu toplo-hladno", kaže Roman Rinkovec iz investicijskog društva Credos.

Dodaje kako je promet bio neuobičajeno visok za domaće tržište, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << no većim dijelom se odnosio na dogovorene transakcije.

"Danas očekujem stagnaciju Crobexa, ostaje za vidjeti uz koji predznak", zaključuje Rinkovec.

A na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale jer su ulagače, ionako zabrinute zbog anemičnih poslovnih rezultata američkih kompanija, dodatno uznemirili novi loši gospodarski pokazatelji iz Kine.

Dow Jones oslabio je 0,29 posto, dok je S&P 500 skliznuo 0,68, a Nasdaq indeks 0,87 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,45 posto, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,86, a pariški CAC 0,97 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.