Zagrebačka burza: Dobre vijesti za Dalekovod i Uljanik plovidbu

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: Dobre vijesti za Dalekovod i Uljanik plovidbu

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak će smjer kretanja Crobexa ponajviše ovisiti o kretanjima na inozemnim burzama jer nema važnijih domaćih vijesti.

"Indeksi su od početka tjedna u negativnom teritoriju, a Crobex je već četvrti tjedan ispod razine 1.700 bodova. Od početka tjedna Crobex je u minusu 0,61 posto, a Crobex10 za 0,96 posto", kaže Ante Obućina, broker u Podravskoj banci.

U proteklome tjednu, dodaje, nije bilo većih uzbuđenja, niti značajnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vijesti te ističe tek dvije objave vezane za Dalekovod i Uljanik plovidbu.

"Dalekovod je sklopio nagodbu u Albaniji vezano za dugogodišnje spor oko radova koje se obavljali u razdoblju od 2007. do 2011. godine, na temelju čega očekuju isplatu 6,8 milijuna eura, a otvara se i mogućnost novih poslova u budućnosti. Uljanik plovidba izvijestila je o prodaji najstarijeg broda u floti te podizanju sindiciranog kredita u iznosu od 86 milijuna dolara po iznimno povoljnim uvjetima", navodi Obućina.

"Danas se ne očekuju značajnije domaće objave, a smjer Crobexa ponovno će ponajviše ovisiti o kretanjima na inozemnim burzama", smatra Obućina.

Na Wall Streetu je Dow Jones ojačao jučer 1,28 posto, dok je S&P 500 skočio 1,49 posto, a Nasdaq indeks 1,82 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,10 posto, dok je frankfurtski DAX skočio 1,50, a pariški CAC 1,44 posto.

"S&P 500 indeks završio je jučerašnji dan na najvišoj razini u posljednjih osam tjedana nakon objave podataka o laganom porastu inflacije i pozitivnim brojkama vezanim za tržište rada. Time su barem na kratko umireni strahovi oko stabilnosti američkog gospodarstva, pa su tako i azijske dionice jutros završile na najvišoj razini u posljednja dva mjeseca", navodi Obućina.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.