Zagrebačka burza: CROBEX raste drugi tjedan uzastopno

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Avg.2015, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: CROBEX raste drugi tjedan uzastopno

ZAGREB - Kraj tjedna Zagrebačkoj bi burzi trebao donijeti ipak nešto blaže trgovanje uz manji obujam trgovine nego prethodnih dana.

Dobra je vijest što se CROBEX uspio zadržati iznad 1.800 bodova i na putu je rasta drugi uzastopni tjedan.

I danas bi u fokusu investitora ponajprije trebale biti dionice Adrisa zbog skorašnje skupštine na kojoj će se odlučivati o izvanrednoj dividendi od 40 kuna. Pojačani interes za dionicama Adrisa nastao je uslijed objave dnevnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << reda za Glavnu skupštinu koja bi se trebala održati 16. rujna. Među predloženim odlukama nalazi se i ona o isplati dividende u bruto iznosu od 40,0 kuna po dionici. Datum presjeka za primitak dividende jest 22. rujna, odnosno tzv. "ex-dividend" datum jest 21. rujna. Datum isplate jest 1. listopada.

investitorima je u oči upala informacija o AZ-ovom povećanju udjela u Podravci i Luci Rijeka. AZ obvezni mirovinski fondovi uložili su 178 milijuna kuna u dokapitalizaciju Podravke i Luke Rijeka te time postali vlasnici 15 posto Luke Rijeka, a vlasnički udjel u Podravci povećali na 12 posto, priopćeno je u četvrtak iz AZ-a. U procesu povećanja temeljnog kapitala Podravke, Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondom za račun AZ obveznog mirovinskog fonda kategorije A i za račun AZ obveznog mirovinskog fonda kategorije B steklo je 322.524 redovnih dionica Podravke, nakon čega udio AZ obveznih mirovinskih fondova u Podravci iznosi 12 posto, odnosno 854.357 dionica.

Allianz ZB za svoje je obvezne mirovinske fondove kategorije A i B, stekao i 2.030.000 redovnih dionica i dostiglo 15,06 postotni udio za te fondove u Luci Rijeka.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.