Zagrebačka banka pokrenula bankarstvo s društvenim utjecajem

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Nov.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka banka pokrenula bankarstvo s društvenim utjecajem

ZAGREB - Zagrebačka banka pokrenula je projekt "bankarstvo s društvenim utjecajem" čiji je cilj identificirati, poticati i financirati projekte i poduzetnike s potencijalom za pozitivni društveni utjecaj, izvijestila je Zaba u četvrtak.

Bankarstvo s društvenim utjecajem čine mikrokrediti, financiranje s društvenim utjecajem koje podrazumijeva financiranje projekata koji, osim pozitivnog financijskog rezultata za cilj imaju i mjerljiv pozitivan društveni utjecaj, te financijska >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << edukacija.

U okviru inicijative Zaba će kreditirati mikro i mali poduzetnici, financirati društveno odgovorna poduzeća te pružati besplatne financijske edukacije građanima i poduzetnicima, kaže se u priopćenju.

"Cilj je objediniti financiranje mikropoduzetnika te partnerstvo s institucijama i organizacijama koje ih okupljaju i podupiru. Želimo omogućiti jednostavno financiranje pod povoljnim uvjetima, uz savjetovanje i vođenje kroz cijeli proces poslovanja", kaže uz ostalo predsjednik uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

Najavljuje da će pozornost pri tome biti usmjerena na poduzetnike koji otvaraju nova poduzeća, usvajaju nove tehnologije te pridonose regionalnom razvoju te će biti poduprti poduzetnici koji se brinu o članovima društva kojima je pomoć najpotrebnija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.