Zaduženi u švajcarcima blokirali Nemanjinu, sastanak u VKS

Izvor: N1 televizija, 06.Jun.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaduženi u švajcarcima blokirali Nemanjinu, sastanak u VKS

Građani koji imaju kredite u švajcarskim francima protestuju ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda (VKS), a Nemanjina ulica je u potpunosti blokirana. Predstavnici Udruženja CHF trenutno razgovaraju s predsednikom suda.

Osnovni zahtev građana zaduženih u "švajcarcima" je da dobiju konačan stav VKS u vezi s kreditima koji su indeksirani u švajcarskim francima, jer je, kako kažu, Srbija ostala jedina od 14 zemalja u kojoj se sporni krediti i dalje tretiraju kao dozvoljeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Dva člana Udruženja CHF ušla su u zgradu da razgovaraju s predsednikom Vrhovnog kasacionog suda.

Prethodno je Marko Vasić iz Udruženja CHF kazao za N1 da im je šef obezbeđenja rekao da moraju da predaju pisani zahtev sudu i da će najverovatnije sutra razgovarati s predsednikom suda.

Međutim, oni su ipak danas uspeli da dogovore sastanak i da razgovaraju s predsednikom suda.

Vasić je ranije rekao da su neki građani počeli štrajk glađu "onog trenutka kad nisu primljeni na razgovor".

U Nemanjinoj ulici blokiran je saobraćaj.

Nezadovoljni građani takođe traže i da nadležni što pre reše njihov slučaj, jer, kako navode, posle tri godine agonije, neće izaći iz dužničke krize.

Građani, kojih, prema podacima policije, ima oko 300, protest su održati i ispred Ministarstva finansija, zbog sumnje da banke ne plaćaju poreze na sve usluge koje vrše.

Kako je za N1 rekla Sanja Vujanović iz Udruženja CHF Srbija, ako se slučaj ne reši i domaći sudovi ih zadržavaju da ne mogu da se obrate sudu u Strazburu, "ostaće zarobljeni ovde i narednih 20 godina".

Naglašava da su im od 2011. godine ugrožena ustavom zagarantovana prava.

Okupljeni nose transparente "Sudite po zakonu, a ne po nalogu" i "Stop samoubistvima zbog banaka".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk glađu zbog CHF kredita, traže stav od suda FOTO

Izvor: B92, 06.Jun.2018

Beograd -- Nekoliko stotina građana zaduženih kreditima indeksiranim u švajcarskim francima započelo je protest ispred Ustavnog suda Srbije...Dva člana Udruženja "CHF Srbija" štrajkovaće glađu ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu. "Predali smo Ustavnom sudu žalbu građana zbog ugroženih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.