Zabrinutost zbog najavljene prodaje “Ljubije”, Zotov garantuje razvoj rudnika

Izvor: Capital.ba, 20.Apr.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrinutost zbog najavljene prodaje “Ljubije”, Zotov garantuje razvoj rudnika

BANJALUKA,  Predstavnici sindikalnih organizacija “Arselor Mital” iz Prijedora i Zenice pozvali su danas poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da dobro razmotre sve činjenice u vezi sa prodajom akcija RŽR “Ljubija” i donesu pravu odluku koja će radnicima obezbijediti poslove i dovesti do prosperiteta. Oni su rekli da su zabrinuti za egzistenciju, jer u kompaniji “Izrael investmen grup”, kako kažu, ne vide ozbiljnog proizvođača željezne rude kao što je to “Mital”. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << konferenciji za novinare predstavnika ovih sindikata u Banjaluci nenajavljeno je došao i direktor kompanije “Izrael investment grup” Evgenij Zotov čiju je ponudu Vlada Srpske prihvatila. On je predstavnicima sindikata i novinarima pokušao da objasni da ima ozbiljne namjere, te garantovao razvoj rudnika i očuvanje radnih mjesta, ali su ga predstavnici sindikata napali. Zotov je naglasio da se bavi rudarstvom više od 20 godina, te da garantuje svim radnicima u zajedničkom preduzeću da će imati posao. “Nudimo ulaganje u razvoj LJubije i Tomašice, a neka ‘Arselor Mital’ radi u Omarskoj”, rekao je Zotov. Konferencija za novinare pretvorila se u verbalni sukob. Dok je Zotov pokušavao da objasni radnicima da nema razloga da strahuju za svoja radna mjesta i da je njihova ponuda bolja od kompanije “Arselor Mital”, sindikalci su ga napadali, tvrdeći da je “riječ o prevari”. Predsjednik Sindikata “Arselor Mital” Prijedor Milanko Stojnić rekao je da poslanici donesu odluku u interesu građana Srpske i radnika. Predsjednik Sindikata “Arselor Mital” Zenica Zuhdija Kapetanović kaže da je interes da opstane kompanija i radna mjesta, te da se nastavi zapošljavanje.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Odbornici iz Prijedora zabrinuti zbog prodaje „Ljubije“

Izvor: Blic, 20.Apr.2017

Skupština grada Prijedora uputiće Narodnoj Skupštini Republike Srpske zaključke kojima su odbornici izrazili zabinutost zbog planirane prodaje rudnika „Ljubija“ i njenog uticaja na stanje u privredi...Pored toga, traže da NSRS da garanciju da će se nastaviti esploatacija rude na području Prijedora,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.