Za uređenje stambenih zgrada na Starom gradu - 40 miliona dinara

Izvor: B92, 24.Apr.2021, 13:23

Za uređenje stambenih zgrada na Starom gradu - 40 miliona dinara

U okviru konkursa koji je opština Stari grad raspisala za dodelu sredstava za uređenje stambenih zgrada biće dodeljeno ukupno 40 miliona dinara, a prijave traju do 26. aprila.

U toj opštini ima 1.800 stambenih zgrada, a one koje prođu na konkursu, sredstva će moći da iskoriste za unutrašnje radove kao što su molersko-farbarski, zamena poštanskih sandučića i ulaznih vrata, postavljanje protivpožarnih aparata...

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da se do sada prijavio veliki broj stambenih zajednica i da očekuje još prijava do kraja konkursa.

"Uspeli smo da ovo pokrenemo ove godine, iako su nam budžeti dosta ograničeni", rekao je Marjanović za Tanjug i izrazio nadu da će ovim konkursom opština Stari grad započeti tradiciju da svake godine izdvaja sve više sredstava za uređenje stambenih ulaza.

Podsetio je da je u saradnji sa Gradom Beogradom pokrenuta akcija uređenja fasada na teritoriji opštine Stari grad i istakao da je pripremljeno više od 40 projekata za 40 fasada koje su pod zaštitom gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

"To je ono što ćemo ove godine uraditi, a osim toga raspisaćemo konkurs gde će za sledeću godinu moći da se prijave stambene zajednice sa Starog grada i na taj način želimo da mi, kao opština, radimo manje stvari poput uređenja ulaza u zgrade, a zajedno sa Gradom da sređujemo fasade jer to zahteva daleko veća sredstva", dodao je Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.