Izvor: B92, 03.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za treću licencu jedini Mobilkom

Beograd -- Austrijska telekomunikaciona kompanija Mobilkom jedina je dostavila ponudu na tender za licencu za trećeg mobilnog operatera.

Predstavnici Tenderske komisije su prilikom otvaranja ponude najavili da će finansijska ponuda biti otvorena u utorak, 7. novembra. Za desetogodišnju licencu austrijanci će morati da daju barem 320 miliona evra.

Ista telekomunikaciona kompanija učestvovala je na tenderu za prodaju kompanije "Mobi 63", ali je na nadmetanju izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od norveškog "Telenora". Zato je deo javnosti i medija posumnjao da je tender namešten, ali takve tvrdnje su demantovali u Republičkoj telekomunikacionoj agenciji.

"Ovo je isti sistem kao prošli put, sve je bilo transparentno. Javni poziv je bio objavljen u Fajnenšel tajmsu, Politici, i Službenom glasniku. Svi su bili upoznati. Svi oni predhodni koji su učestvovali u konkursu za drugu licencu, imali su mogućnost da se jave. Njima je bilo u toj dokumentaciji, i u toku postupka najavljeno da ukoliko postoji mogućnost za treću licencu, pod kojim će se uslovima ona izdati", kaže Miloje Janković, izvršni direktor Rebubličke telekomunikacione agencije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.