Za razvoj turizma kredit 50 miliona dinara

Izvor: B92, 09.Feb.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za razvoj turizma kredit 50 miliona dinara

Beograd -- Vlada Srbije odlučuila je da ove godine odobri 50 miliona dinara za kreditiranje u turizmu sa ciljem da se podstakne finansiranje kvaliteta turističke ponude.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu turizma Miroslav Knežević, za sredstva do 1. oktobra mogu da konkurišu svi oni koji pored ostalog žele da rade rekonstrukciju i izgradnju smeštajnih kapaciteteai restorana, proizvodnju suvenira, izgradnju turističke infrastrukture.

Knežević je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agenciji Beta naveo da će u kreditiranje biti uključena i sredstva iz replasmana koja su dodeljena prethodne godine.

Za kredite mogu da konkurišu preduzeća i preduzetnici koji se bave turizmom, kao i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Knežević je rekao da, prema uredbi koju je usvojila Vlada Srbije, učešće kreditnih sredstava u finansiranju ne može biti veće od 50 odsto od ukupne vrednosti projekta.

"Sredstva će se dodeljivati preko Fonda za razvoj Srbije, sa kamatnom stopom od jedan odsto godišnje i mogućnošću otplate od šest godina, sa grejs periodom od 12 meseci, odnosno 24 meseca za grinfild investicije", kazao je on.

Minimalni iznos kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro preduzeća je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva je dva miliona dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ULAŽE SE U TURIZAM: Stiže 50 miliona dinara, EVO KO MOŽE da konkuriše za KREDITE

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2019

Vlada Srbije odlučuila je da ove godine odobri 50 miliona dinara za kreditiranje u turizmu sa ciljem da se podstakne finansiranje kvaliteta turističke ponude...Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu turizma Miroslav Knežević, za sredstva do 1. oktobra mogu da konkurišu svi oni koji pored...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.