Za obnovu pruge - raport ministarki i bilbord predsedniku

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za obnovu pruge - raport ministarki i bilbord predsedniku

Rekonstruisana pruga Loznica - Šabac, na kojoj putničkog saobraćaja nije bilo punih 13 godina, od danas "radi". Obnova je završena u roku, koštala je 2,5 milijarde dinara, a lokalni čelnici za to su zahvalni Vladi ali, kako kažu, pre svega predsedniku Srbije.

Izvor: N1

Prvi put posle 13 godina Šapčani i Lozničani moći će jedni kod drugih vozom. Uz aplauz, obnovljenom prugom ispraćen je prvi putnički voz ka Šapcu. Uz još veći, dočekana je potpredsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, pošto joj je najpre šef lozničke stanice predao raport.

Deset, dvadeset, trideset - toliko se kilometra na sat moglo starom prugom, a mogli su samo teretni vozovi.

"Prosečna brzina za putnički saobraćaj biće 80 km na sat", kaže ministarka Mihajlović.

Prvi su to imali priliku da provere okupljeni na svečanom skupu.

Gradonačelnik Vidoje Petrović: "Dame i gospodo, dragi Lozničani..."

Ali i drage Nišlije, ili bar dragi Beograđani koji su autobusima niških registracija, kažu lokalni novinari, dovezeni u Loznicu da, kako se to inače kaže - "uveličaju" puštanje u rad rekonstruisane železničke pruge.

"Vlada Srbije je razvoj železničkog transporta stavila u svoje prioritete, to je prioritet naše pre svega transportne politike, ali je i prioritet razvoja Vlade Republike Srbije", rekla je ministarka Mihajlović.

Zahvalni i Vladi, no ipak čovek bez kog, kažu, ničeg ne bi bilo nije premijer.

"Ovo je prilika da podsetim da smo pre nešto manje od godinu dana imali u poseti predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića koji je ovde okupio predsednike susednih opština i definisao program sveukupnog oporavka ovog dela Srbije", naveo je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

"A ničeg od ovog ne bi bilo da nije bilo ogromnih napora koje su uložili predsednik Srbije, Vlada Srbije", mišljenja je i Miroljub Jevtić, generalni direktor Infrastrukutra Železnice Srbije.

"Građani to osećaju i to valorozuju već šest godina i valorizovaće sve dotle dok se budemo ponašali i radili na ovakav način", dodaje načelnik mačvanskog okruga Dragoslav Milanović.

Neko u mačvanskom kraju oseća i valorizuje više i od lokalnih lidera, pa je predsedniku Srbije posvetio bilbord sa željom da bude doživotni predsednik jer je, piše, najbolji.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Za rekonstrukciju pruge zvaničnici Loznice zahvaljuju Vučiću

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018

Rekonstruisana pruga Loznica - Šabac, na kojoj putničkog saobraćaja nije bilo punih 13 godina, od danas "radi". Obnova je završena u roku, koštala je 2,5 milijarde dinara, a lokalni čelnici za to su zahvalni Vladi ali, kako kažu, pre svega predsedniku Srbije...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.