Za obnovu Notr Dama izdvojena OGROMNA SUMA – hoće li biti dovoljno?

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za obnovu Notr Dama izdvojena OGROMNA SUMA – hoće li biti dovoljno?

Prikupljena je obecana suma za obnovu Notr Dama, 922 miliona evra.

„Šest meseci posle požara koji je znatno oštetio parisku srednjovekovnu katedralu Notr Dam, prikupljeno je i obećano 922 miliona evra za njenu obnovu, izjavio je francuski ministar kulture Frank Riester.

Donatori su uplatili 104 miliona evra, a ukupno ima 350.000 donatora“, rekao je Riester novinarima i dodao da je još rano reći da li će prikupljeni novac biti dovoljan za obnovu katedrale, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će država preuzeti odgovornost da restauracija bude završena.

Fièrement dressée ce soir dans le ciel de Paris

A post shared by Cathédrale Notre-Dame de Paris (@notredamedeparis) on May 13, 2019 at 1:14pm PDT

Tri fondacije su zadužene za prikupljanje novca za restauraciju katedrale – Fondacija baštine, Fondacija Notr Dam i Fondacija Francuske, a uz njih i Centar za nacionalne spomenike.

Katedrala Notr Dam, srednjovekovno zdanje gotske arhitekture u srcu Pariza kod reke Sene, 15. aprila je zahvatio ogroman požar koji je ugašen posle nekoliko sati. Požar je prvo zahvatio potkrovlje, deo krova i srušio je toranj visok 93 metra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.