Za kupovinu automobila i do 13.750 evra subvencija po osobi u Italiji

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 19:52

Za kupovinu automobila i do 13.750 evra subvencija po osobi u Italiji

Italija će ove godine izdvojiti 950 miliona evra subvencija da bi pomogla vozačima da kupe ekološki čistije automobile i time podstakla auto-industriju.

To je danas saopštilo Ministarstvo industrije Italije.

Rim će izdvojiti do 13.750 evra subvencija po osobi za ljude sa niskim prihodima da bi im pomogao da kupe novo električno vozilo koje košta do 35.000 evra, bez poreza na dodatu vrednost, prenosi Rojters.

Osobe sa nižim primanjima takođe mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobiju subvenciju do 10.000 evra za kupovinu novog plag-in hibridnog automobila koji košta do 45.000 evra. Italija će podsticati i kupovinu najsavremenijih vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, mada će ti podsticaji biti manji.

Ovi izdaci su deo šireg višegodišnjeg programa vrednog osam milijardi evra, kojim je Italija 2022. godine odlučila da podrži svoju automobilsku industriju.

Vlada Italije i jedini veliki proizvođač automobila u ovoj zemlji, kompanija Stelantis, od leta 2023. godine pregovaraju o tome kako da preokrenu trend pada proizvodnje automobila.

Prema planu, Stelantis treba da ove godine poveća proizvodnju na milion vozila sa oko 750.000 u 2023. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija izdvaja milijardu evra podsticaja za kupovnu automobila

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2024

Italija će ove godine osigurati 950 miliona evra podsticaja građanima za kupovinu čišćih automobila kako bi podupiranjem potražnje oživjela proizvodnju u automobilskom sektoru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.