Za dve bandere traže čak 242.000 evra

Izvor: Večernje novosti, 25.Nov.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dve bandere traže čak 242.000 evra

Sudski veštaci u Staroj Pazovi procenili vrednost zemljišta. EMS nudi 3,5 miliona dinara SUDSKI veštaci u Staroj Pazovi utvrdili su vrednost zemljišta za eksproprijaciju - devet puta veću nego što je procenio Gradski zavod za veštačenje Beograd. Komisija veštaka je procenila tržišnu vrednost građevinskog zemšljišta za postavljanje dalekovodnog stuba u površini pod 117 kvadrata na čak 242.000, umesto 29.000 evra, koliko je Zavod odredio. Kako "Novosti" saznaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << komisija koju čine jedan veštak za ekonomsko-finansijsku oblast, jedan stručnjak za građevinu i predstavnik arhitekata, procenila je da EMS mora da plati čak 29.578.685 dinara da bi im građanin iz Stare Pazove dozvolio da dalekovodi pređu preko njegove parcele. Zbog toga je pokrenut i vanparnični postupak pred Osnovnim sudom, jer vlasnik nepokretnosti nije pristao da od EMS dobije 3.589.578 dinara. Prvobitnu procenu prihvatio je i Centar za veštačenja i procene iz Novog Sada. Uobičajeni deo svake gradnje dalekovoda je i eksproprijacija zemljišta na trasi kojom će se dalekovod graditi. REŠENjE U ZAKONU OVAKVE slučajeve uskoro bi trebalo da reši novi Zakon o proceniteljima izvora nepokretnosti, koji se trenutno nalazi u skupštinskoj proceduri. Trebalo bi da se usvoji do kraja godine, pa u tom slučaju bi svi veštaci u Srbiji morali da prođu dodatnu obuku od 18 meseci, kako bi se doškolovali za ovaj posao.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Za dve bandere traže čak 242.000 €

Izvor: B92, 26.Nov.2016, 16:54

Sudski veštaci u Staroj Pazovi utvrdili su vrednost zemljišta za eksproprijaciju - devet puta veću nego što je procenio Gradski zavod za veštačenje Beograd...Komisija veštaka je procenila tržišnu vrednost građevinskog zemšljišta za postavljanje dalekovodnog stuba u površini pod 117 kvadrata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.