Za dug od 0 dinara mora da plati kaznu

Izvor: B92, 30.Jul.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dug od 0 dinara mora da plati kaznu

Na adresu jednog građanina stigla je "čestitka" iz komunalne kompanije Našički park zbog neplaćenog "duga" za parking prekršaj pod pretnjom izvršenja.

Sasvim uobičajena praksa prikupljanja potraživanja, reći ćete, ali ono što u ovom slučaju izaziva čuđenje, uznemiravanje, pa i razmišljanje ne samo Našičanina nego svih oni koji su na Fejsbuku pročitali jeste činjenica da iz ove gradske komunalne kompanije reaguju za prekršaj počinjen pre četiri godine? >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Naime, u opomeni je navedeno da je korisnik parkinga 2013. povredio članove 10. i 30. odredbe o javnim parkiralištima za Grad Našice.

Ali, da stvar bude apsurdnija - opomena mu je poslata zbog "duga" od 0,00 kuna.

S obzirom na to da nije platio 0,00 kuna, odnosno, kako se navodi i obšnjava u opomeni, nije postupio po nalogu, poziva se, verovali ili ne - da plati 36 kuna, i to u roku od osam dana od prijema opomene datirane 19 . jula.

Iznos koji mora da podmiri je visina dnevne parking karte, odnosno ugovorne kazne. Ako ne postupi po opomeni, pokrenuće se izvršni postupak, piše Glas Slavonije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.