Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Vobana 11 "prosaca"

Beograd -- Svih 11 banaka koje su dostavile izjave o zainteresovanosti za kupovinu Vojvođanske banke prošlo pretkvalifikacionu fazu.

Za kupovinu Vojvođanske banke zainteresovane su Kredi agrikol i PNB Pariba iz Francuske, Inteza, Unikredito i Sao Paolo iz Italije, zatim Nacionalna banka, Alfa, Pireus i Emporiki banka iz Grčke, mađarska OTP banka i poljska PKO, rekao je guverner NBS Radovan Jelašić.

Jelašić je kazao da će sugerisati Agenciji za osiguranje depozita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pri izboru najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu Vojvođanske banke osnovni kriterijum ne bude cena, već da se vodi računa da kupac te banke ne stekne neku vrstu monopola na finansijskom tržistu Srbije.

Guverner je rekao da bi neke banke od tih banaka koje su već prisutne u Srbiji, kupovinom Vojvođanske banke stekle udeo na tržištu od 20 odsto, dok trenutno ni jedna banka na srpskom finansijskom tržištu nema učešće veće od 15 odsto.

Tender za prodaju državnog udela u Vojvođanskoj banci, koji iznosi 99,29 odsto ukupnog kapitala, objavljen je 30. septembra ove godine, a kupac bi trebalo da bude izabran u prvoj polovini naredne godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.